Ingredients
· 400 grams d’arròs
· 500 grams de mariscos mixtos (gambes, musclos, calamars, etc.)
· 1 ceba picada
· 2 grans d’all picats
· 1 pebrot vermell picat
· 2 tomàquets madurs picats
· 1 cullereta de pebre roig dolç
· 1/2 *cullereta de safrà en brins (opcional)
· 1 litre de brou de peix
· Oli d’oliva vege extra
· Sal al gust
· Julivert fresc picat per a decorar
Us expliquem com fer un bon arròs amb marisc perquè sigueu els millors amfitrions en els vostres dinars dels diumenges. Preneu nota!
1. En una paellera o una paella gran, escalfa una mica d’oli d’oliva a foc mig-alt.
2. Afegeix la ceba, l’all i el pebrot vermell picats. Sofregeix durant uns minuts fins que estiguin tendres i lleugerament daurats.
3. Agrega els tomàquets picats i el pebre roig dolç. Cuina durant uns minuts més, removent constantment.
4. Afegeix els mariscos i salta fins que estiguin gairebé cuits. Després, retira els mariscos de la paellera i reserva’ls.
5. En la mateixa paellera, afegeix l’arròs i remou perquè s’impregni bé dels sabors. Cuina durant un parell de minuts fins que l’arròs es torni lleugerament transparent.
6. Agrega el brou de peix calent i el safrà en brins. Mescla bé i prova el líquid per a ajustar la sal si és necessari. Cuina a foc mig-alt durant uns 10-15 minuts, removent ocasionalment.
7. Passat aquest temps, redueix el foc a mig-baix i distribueix els mariscos reservats per sobre de l’arròs. No els barregis, només col·loca’ls damunt.
8. Continua cuinant durant altres 10 minuts o fins que l’arròs estigui al punt, absorbint el líquid però encara mantenint una textura tendra.
9. Retira del foc i deixa reposar durant uns minuts abans de servir. Decora amb julivert fresc picat i serveix calent.