Un pastís Sacher, o en alemany Sachertorte, és un pastís austríac rodó a base de pa de pessic de xocolata untat amb melmelada d’albercoc i cobert de xocolata sòlida. Té dues capes de pa de pessic de xocolata amb una fina capa de melmelada d’albercoc en el centre, i recobert d’una capa gruixuda de xocolata negra glacejada, que permet la seva conservació durant un període llarg de temps. Tradicionalment s’acompanya de nata muntada, tot i que és opcional. Amb els anys la recepta s’ha reinventat i també podem trobar pastissos Sacher amb melmelada de maduixa o de gerds.
Ingredients
Pa de pessic
· 200 g de xocolata fondant desfeta
· 120 g de mantega
· 150 g de sucre
· 50 ml de brandi
· 120 g de farina de rebosteria
· 6 clares d’ou i 6 rovells d’ous
· Un pessic de sal
Muntatge
· 400 g de melmelada d’albercoc, maduixa o gerds
Cobertura
· 200 g de xocolata
· 70 ml d’aigua
· 70 g de mantega
Preparació
1. En un bol batem els rovells amb el sucre.
2. Hi afegim la xocolata desfeta, la meitat del brandi i la farina.
3. En un bol a part es munten les clares a punt de neu i es barreja amb la resta de mica en mica.
4. En un motlle prèviament untat amb mantega i farina s’aboca la massa.
5. Ho posem al forn 30 minuts, a 180°.
6. Traiem el pastís del forn i el deixem refredar.
7. Un cop està tebi el tallem per la meitat i l’untem amb el brandi restant.
8. Escampem una bona quantitat de melmelada i el tanquem.
9. Es desfà al bany maria la xocolata amb l’aigua i la mantega fins que quedi sense grumolls.
10. S’aboca la xocolata per sobre el pastís fins que quedi ben cobert i es deixa refredar.