Parlem amb Arnau Bosch Costa, Cap de cuina i propietari de Restaurant Can Bosch

Quan neix restaurant Can Bosch?

El restaurant Can Bosch té els seus orígens en l’any 1969, i el gestionaven els meus avis Joan Batiste Bosch i Lourdes Font fins a l’any 1982, que va passar de ser una casa de menjars a un restaurant, que van gestionar els meus pares, Joan Bosch i Montserrat Costa, des de llavors hem sabut situar-nos com un punt de referència de la nostra gastronomia, amb una estrella Michelin aconseguida l’any 1984. Des de 2013 hi treballo com a cap de cuina.

Quan vas començar a treballar al restaurant dels teus pares?

De més jove ja anava a ajudar als meus pares els caps de setmana, als 15 anys ja hi estava tota la temporada d’estiu i els caps de setmana que no estudiàvem. Amb 20 anys vaig marxar a Londres a treballar i a formar-me en enologia. Però podem dir que vaig començar a treballar professionalment tota una jornada laboral a la cuina de casa quan tenia uns 23 anys.

Com és una jornada laboral a la teva cuina?

A la nostra cuina treballem a un ritme alt, bastant intens, pensa que sempre estem innovant, produint, perquè és la nostra dinàmica de treball, amb una certa exigència, pensa que també elaborem les masses, el pa, els gelats… I això porta molta feina a part de tota la preparació de plats, postres, etc.

Amb quin equip de professionals compta el restaurant Can Bosch?

Comptem amb molts professionals, som molts tot l’any, pensa que el que nosaltres fem porta molta feina i necessitem moltes mans, de vegades tenim tant volum de feina que no ens aniria malament comptar amb algunes mans més, però de moment comptem amb un equip fantàstic, hi treballo molt a gust i tots anem a una. Encara que tinc diversos puntals que m’ajuden molt tant a la sala com a la cuina, i són els que porten juntament amb mi el pes del restaurant.

On et vas formar com a cuiner i quina ha estat la teva trajectòria laboral?

En un principi, no em vaig formar com a cuiner, estava estipulat que jo estaria a la sala i el meu germà a la cuina, vaig començar amb el tema vins. Després vaig marxar a treballar a Londres al restaurant del famós xef Gordon Ramsay, propietari d’uns dels restaurants més importants de Londres, on feia de sommelier, juntament amb 16 sommeliers més. Llavors el meu germà va marxar a viure fora, i jo vaig tornar de Londres i em vaig incorporar a la cuina de casa molt intensament. Vaig estudiar a l’escola Hoffmann a Barcelona i quan acabava d’estudiar anava al restaurant del Carles Gaig, que és amic de casa. Durant 3 anys a Barcelona vaig treballar gratuïtament de forma stage als restaurants de Nandu Jubany, Alquimia, Lasartem i Disfrutar. Van ser anys molt durs d’aprenentatge, encara que molt bonics i gratificants.

Què és el que més t’agrada de la teva feina?

Cuinar, el tracte amb els clients i comentar bones experiències gastronòmiques.

Projectes de futur?

Ens han ofert molts projectes a fora, suposo que algun dia diré que sí a algun, però de moment apostem per treballar a casa, per poder oferir un altíssim nivell. Vull arribar en un futur en què el nostre restaurant sigui 100% sostenible.

Una aroma, ingredient i record culinari.

En tinc molts, però quan de petit anava a casa dels avis per part de mare i pare, tinc el record de l’olor del suquet, de picada de romesco, el sofregit de tomàquet, ceba, all, pebre vermell… Aquella olor la tinc gravada.

 

asfasdgfasdgasdgsadgasdgasdgasdg

asdgfasdgasg

sdgasdgasdg